Dit boek over gastronomie en culinaire gerechten neemt je middels korte verhalen mee in de wereld van bekende gerechten en dranken. Leer de verhalen kennen Achter de Smaak en word een culinair expert en gastronoom. Verbaas iedereen met je kennis!

     Een must voor elke chef die beroepsmatig of als hobby graag kookt, voor elke gastronoom die graag het naadje van de kous weet of de bedieningsmedewerker die aan tafel de gast wil informeren.

 

Klassieke keuken, o.a.: crepes Suzette, dame blanche, boeuff Stroganoff, coupe Romanoff, tarte Tatin, macaron, croissant.

Hollandse keuken, o.a.: Hutspot, frikandel, kroket, bitterbal, poffertjes, asperges, snert, carpaccio, waterzooi, oliebol, frietje kapsalon.

Dranken: Absint, pornstar Martini, esma, negroni, prosecco, koffie, Margarita, mojito, kir royal, long island ice tea.

 

Tweede druk, softcover, A-5, voorwoord, inhoudsopgave, index,  114 pagina's

Behind the Flavour

€ 27,50

Behind the Flavour

€ 27,50

This book of short stories is about well-known classical French & typical Dutch dishes and drinks. Interesting to read, and just as fun to pass on. Here and there, the book is enriched with a recipe of a dish or cocktail and the short stories are laced with humour. That way, you will automatically become a gastronome!

Who does not know them, the Caesar salad, carpaccio, tarte Tatin or Dame blanche? Do you already know the story behind hotchpotch? And what do you know about trendy cocktails like the Esma and Pornstar Martini? This book tells you all about the stories behind the flavours. Read about authentic Dutch products, the French classics familiar to us, and drinks like Absinthe.

Anyone with a thing for the culinary will appreciate this book. But certainly also lovers of culture and history. Burgundians, bon vivants, bon vivants, bon vivants, hobby cooks and people working or about to work in the catering industry...."Behind the Flavours" brings you up to speed on what a gastronome needs to know!

 

From the classic French cuisine: crepes Suzette, dame blanche, boeuff Stroganoff, coupe Romanoff, tarte Tatin, macaron, croissant.

From the Dutch cuisine: Hutspot, frikandel, kroket, bitterbal, poffertjes, asperges, snert, carpaccio, waterzooi, oliebol, frietje kapsalon.

Dranken: Absint, pornstar Martini, esma, negroni, prosecco, koffie, Margarita, mojito, kir royal, long island ice tea.

 

Second edition, softcover, A-5, preface, table of content, 114 pages

     In deze reader wordt in 3 hoofdstukken op een heldere & duidelijke manier uitgelegd over de werking van voeding, voedingsleer, voedingswensen en eetcultuur. Er zijn concrete tips voor de chef over de praktijk. Je leert ook over additieven & allergenen zodat je up to date bent m.b.t. geldende wet- en regelgeving. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een toets.

     Onderwerpen: Vetten, koolhydraten, eiwitten, vitamines & mineralen, Schijf van Vijf, Body Mass Index, Nevo tabel, alternatieve voedingspatronen (vega & vegan, religie, cultuur), additieven, allergenen, kruisbesmetting, take away, etikettering.

Gebonden met ringband, kleur, inhoudsopgave, 28 pagina's, plastic omslag. Auteur: De Horeca Vakspecialist 

     In deze reader wordt in 13 korte hoofdstukken op een heldere & duidelijke manier uitgelegd hoe de code in elkaar zit en hoe je de H.A.C.C.P. toe dient te passen op jouw werkplek.

 

     Onderwerpen: de code, HACCP-systeem, inrichting bedrijfsruimten, persoonlijke hygiene, productaansprakelijkheid, THT en TGT, temperatuurbeheersing, bedrijfsprocessen, schoonmaak & ongediertebestrijding, kruisbesmetting, wet- en regelgeving

Gebonden met ringband, kleur, inhoudsopgave, HACCP-lijsten, verklarende woordenlijst, 28 pagina's, plastic omslag. Auteur: De Horeca Vakspecialist 

     In deze reader wordt in eenvoudige taal een moelijk onderwerp uitgelegd. Er worden veel voorbeelden en praktijkgerichte oplossingen aangebracht die direct toepasbaar zijn. Succes tot winstoptimalisatie is verzekerd!

 

    Onderwerpen: marketing, gastvrijheidsmodel, Aida-formule, economische begrippen, kostprijs- en winstberekening, bepalen verkoopprijs, valkuilen, tips & tricks, sales, analyseren & conclusies, menu engineering

Gebonden ringbans, kleur, inhoudsopgave, oefenopgaves, verklarende woordenlijst, praktische tips, 38 pagina's, plastic omslag. Auteur: De Horeca Vakspecialist 

     In deze bundel zitten 10 oefentoetsen, elk met 40 vragen. Door te oefenen met de echte leerstof neem je snel de hoofdzaken tot je. Door onze jarenlange ervaring met sociale hygiene hebben we kennis over de onderwerpen en de soort vraagstelling die men hanteert. De 400 vragen met multiple choice antwoorden zorgen voor een goede voorbereiding, want het slagingspercentage van onze kandidaten ligt boven de 90%. Er zit uitleg bij de lastige vragen. De bundel wordt via e-mail verstrekt; er gelden dus geen verzendkosten. Bestel het daarom niet van de webshop maar door een mail te sturen naar info@horecavakspecialist.nl

Er is nu een extra bundel beschikbaar van 5 toetsen met 200 extra unieke vragen. Auteur: De Horeca Vakspecialist 

     In deze bundel zitten 5 oefentoetsen, elk met 40 vragen. Door extra te oefenen met de echte leerstof weet je zeker dat je goed voorbereid bent! De bundel wordt via e-mail verstrekt; er gelden dus geen verzendkosten

Let op! Deze 200 vragen zijn te weinig om je goed voor te bereiden op het landelijke examen. Ze zijn bedoeld als extra bovenop de 400 basisvragen. Auteur: De Horeca Vakspecialist 

De Seizoenskok

€ 7,50

De Seizoenskok

€ 7,50

   In dit persoonlijke familieverhaal schuilt een prachtig tijdsbeeld van het leven dat een professioneel kok leidde, van rond 1900 tot eind jaren '70. Aan de hand van authentieke advertenties en referenties ontstaat een goed beeld bij de professie van seizoenskok.

Softcover, voorwoord, inhoudsopgave, 64 pagina's